Nidelven skole lager vegetarisk kosthold på sitt skolekjøkken. To ganger i måneden
blir elevene ved skolen servert vegetariske retter laget av ungdomsskoletrinnet.
Et plantebasert kosthold gir mye fiber, vitaminer og sporstoffer som er viktige for kropper i
vekst. Det er også en del av skolens 8 helsenøkler, hvor det settes et helhetlig fokus på å
være helsebevisst både når det gjelder mat og miljø. I tillegg er det et viktig tiltak for
dyrevelferd og bærekraft.
Elevene lærer nye kombinasjoner og smaker
Lærer på skolekjøkkenet, Anne, har hatt ansvaret for undervisningen på skolekjøkkenet på Nidelven Skole i over 14 år, og ser at flere spiser vegetarisk mat oftere.
– På skolekjøkkenet bruker vi mange forskjellige vegetariske oppskrifter gjennom året. Inspirasjonen henter vi fra internett, kokebøker og forskjellige kulturer. Elevene lærer seg å prøve nye kombinasjoner og smaker, og alle liker maten som serveres. Favoritten til de fleste barna er bønnetaco!
Ønsker du å vite mer om skolen? Ta en prat med oss!
Anne forteller også at variasjonen er viktig, og at råvarer som er i sesong er viktige valg hun tar når hun handler inn mat til ukens skolekjøkken.
-Vi har gode budsjetter til å handle råvarer. Dette gjør at vi kan handle råvarer i sesong, og får
muligheten til å teste ut mye forskjellig.
Vegetarisk kosthold gir mange helsegevinster
At grønne valg i matveien fører med seg mange helsegevinster er allment kjent for de fleste. Ved å velge mer grønnsaker, korn og frukt i kostholdet, kan man unngå en rekke livsstilsrelaterte sykdommer, og man blir mer opplagt. Dette er viktig for læring i skolehverdagen, og et godt grunnlag for å utøve fysisk bevegelse og lek.
Ønsker du å vite mer om skolen? Ta en prat med oss!
OM NIDELVEN SKOLE
● Små klasser med tett oppfølging
● Vitnemål og eksamen på lik linje med offentlige skoler
● Elever på 1.-10. trinn.
● SFO-ordning for 1.-4. trinn
● Sunn livsstil og vegetarisk skolekjøkken
● Fokus på kristne verdier